היי, שמי מיכל ואני כאן לספר לכם על הספר שלי קמח סוטרא.
11 שנים מחיי חייתי בקדיתא, יישוב לא חוקי בגליל, בלי חשמל, הרבה שנים בלי מים ודרך הביתה, שם גידלתי את ילדי ושם נולדו המתכונים שבספר.
הפכתי להיות אופה לאחר שביתי נשרף ולא היו האמצעים לבנות מחדש.
את האמירה “הלחם שלך כל כך טעים, אז תמכרי לחם” שמעתי מחברים רבים והתחלתי לאפות למחייתי ומחיית ילדי.
התורים ביום שישי בבית המאפה שפתחתי בצומת מירון הגיעו עד הכביש והלחמים שלי קישטו שולחנות רבים והזינו אנשים רבים, בית המאפה הצטמצם כשעבר הביתה לקדיתא ולצידו נפתחה מסעדה. המותג “לחם טוב קדיתא” תפס כותרות וכתבות בשלל מדיות והמתכונים התרבו להנאת קהל הסועדים.
לפני כעשרים שנים החלתי להעביר את הידע בסדנאות אפיה בבית, פתחתי בלוג בקפה דה-מרקר והשיר הארוטי הראשון נוצר לקידום הפרסום לסדנת אפיה ובו המשלתי את מעשה האהבה לעשייה בבצק. לא בלי מבוכה אך עם הרבה תמיכה של העוקבים התחלתי לפרסם מתכונים ולכל מתכון התלווה שיר קטן ומחוצף.
לפני כארבע שנים חברתי למאיירת אשר איירה עבורי את תמונות הספר ברוח התמונות שאני יצרתי, כשמודל החיקוי שלי הוא דמותה של הסקסית מכולם ג’סיקה ראביט. כך נוצר הספר דפים כפולים כאשר בצד אחד דמויות מאוירות סקסיות להפליא, כולן במטבח כזה או אחר כשעל קיר המטבח תמונה עם שיר ובצד השני מתכון תואם.
נפגשתי עם שני מוציאים לאור שהתלהבו מהספר והביעו אמון גדול בו, בחרתי באחת, פתחתי פרויקט מימון המונים ו…התחילה הקורונה קורונה. והספר חזר למגירה.
שלוש שנים עברו ואז נכנסה לחיי ענת מידן ״מידן הוצאת ספרים אישיים״ ותוך זמן קצר הפך החלום למציאות.
אני מזמינה אתכם לצאת לרגע ולחשוב על עתיד לא רחוק שבו אתם מקבלים לידיכם ספר מדליק, משעשע, סקסי וטעים ואפילו מעניקים אחד כזה למישהו אהוב…נראה יותר טוב, נכון?